מבלי ששמת לב הם פשוט לוקחים פיקוד… מחליטים, מובילים, לא מהססים, צפים, מתערבים, משתלטים, משפיעים עלינו כמעט בכל רגע…
הרגשות!!!
תארי לעצמך יום מוצלח, הכל הלך בדיוק כפי שתכננת וכבונוס זכית בבשורה משמחת. ואז את מגיעה הביתה, פותחת את הדלת, רואה את הילקוט של בנך הבכור זרוק בכניסה לבית, קערת המים של הכלב ריקה, שאריות ארוחת הצהריים מונחים על השולחן בסלון, מחדר ילדים נשמע ריב קולני…
אבל מה… את מוצפת ברגשות שמחה, שביעות רצון ואושר.
איך תגיבי?
למחרת את חוזרת הביתה אחרי יום גרוע בעבודה, אחרי שיחה מתסכלת עם מנהלת בבית הספר, כל הדרך הביתה בילית בפקקים אינסופיים…
ושוב את לפני אותה הדלת, עוד רגע תפתחי אותה ותראי את הילקוט זרוק בכניסה, את קערת המים של הכלב ריקה, את שאריות ארוחת הצהריים על השולחן בסלון, וגם הבן שלך לא שונה בהרבה מאתמול אלא שאת, את שונה … כי היום היה עמוס בעבודה, המנהלת הנוקשה הרגיזה אותך, גם הנהיגה בכביש והפקקים הוסיפו להרגשת כעס, תסכול ועייפות.
ועכשיו איך תגיבי?
משהו כמו:
"אף אחד בבית הזה לא מקשיב לי!", "אתה לא מטפל בכלב, לא מגיע לך כלב!", "זה חסר אחראיות!", "כמה פעמים בקשתי לפנות את הכלים?", "לך לחדר שלך!"…
איך אפשר לגייס את הסבלנות הדרושה כדי להסביר לילדים שוב ושוב על ערך העזרה בבית ולהגיד להם שאת רוצה לסמוך עליהם, שהם יכולים… כאשר את כולך מוצפת ברגשות שליליים של כעס – תסכול ועייפות שמשתלטים ומערפלים את התגובות שלך?
זה לא פשוט, זה כן אפשרי.
אז, רגע לפני שחוזרים הביתה, רגע לפני שאוספים את הילד מהגן, מבית הספר רגע לפני ששומעים את הילדים שוב רבים… רגע לפני…עצרי!
תנשמי! אפילו תשבי כמה רגעים באוטו, תהיי קשובה ומודעת לרגשות שלך.
כן, כן תנשמי!
נשמע מיותר? מביך? בנאלי? גם אני הרגשתי בדיוק ככה בהתחלה, אך זה משחרר.
מאפשר לחמצן לזרום למוח, להירגע, לעשות הפרדה בין הרגש לסיטואציה, להגיב תגובות מודעות במקום תגובה אוטומטיות שמונעות מתוך רגש שמנהל את הסיטואציה. כך תרגישי שאת תנהלי אותה ותגיבי ממקום נקי!
כאשר הורה מתפרץ בכעס על הילד לא רק שזה לא עוזר אלא אף יוצר התנגדות למסר שאותו רצה להעביר לילד, הוא יתפרש כחלש כי אינו יודע לשלוט ברגשותיו.
ההורה משמש מודל עבור הילד והוא ילמד ויחקה את אופן ההתנהלות של ההורה במצבים של קונפליקטים ועימותים.
ככל שהורה יקדים ללמוד איך לנהל ולווסת את הרגשות שלו כדי שיתאימו לסיטואציה איך לשלוט בכעסים, כך יוכל לגייס רגשות חיוניים שישפיעו לטובה על יחסים ותקשורת במשפחה.