דמיינו איך תרצו לראות את המשפחה שלכם בעוד מספר שנים.
האם תרצו לראות שיתוף פעולה והקשבה, להכניס הביתה שמחה ותקשורת טובה?
אם כן, הגיע הזמן להשתחרר מכבילתם של הרגלים ישנים, שלא מניבים תוצאות רצויות.
תהיו אסרטיביים במקום לשאול שאלות מיותרות:
ילד ששומע משפט עם סימן שאלה הוא יודע שיש אופציה לנהל דיון. "אתה רוצה ללכת לגן?" "אתה רוצה שאבא יקלח אותך?" "אתה רוצה לאכול ארוחת ערב?" ואז נכנסים למשא ומתן עם הילד שיכול להיות מאוד ארוך ומייגע.
כשזה מרגיש נכון עליכם להיות ברורים והחלטיים "עכשיו אנחנו אוכלים!" אתה יכול לבחור חביתה או טוסט. לתת אופציה לבחירה בגבולות האפשר.
תפעלו במקום לתת הסברים ארוכים:
לדוגמה: שני אחים מתקוטטים ומקללים אחד את השני… אחרי שהסברתם מספר פעמים מה מקובל ומה לא (תוקפנות), עיצרו את המשך המריבה שיש בה שימוש בתוקפנות.
הסברים חוזרים רק מייצרים תשומת לב שיכול להיות שהיא הסיבה האמתית למריבה. הדרך היעילה להפחית התנהגות לא רצויה, היא לתת חיזוק על התנהגות רצויה. חזקו את הילדים כשמתנהגים בצורה ראויה.
וותרו על אטרקציות אינסופיות:
לעתים הרצון שהילדים ייהנו כל הזמן משכיח מההורים את העובדה שילדים יכולים להנות גם מפעילות עצמאית. הורים עסוקים רוב הזמן באיך להעסיק את הילדים: הצגות, פארקים, מתנפחים, גני שעשועים. בילויים ביחד זה מבורך אך לא בהגזמה. יוזמה מתמדת של ההורים לא מוסיף, אפילו גורע ויוצר תלות. אפשר ללמד את הילד מגיל צעיר כיצד לבחור עיסוקים שונים על פי נקודות החוזק שלו ועל פי תחום עניין.
הקשיבו יותר ודברו פחות:
עקב אכילס של הורים רבים, הוא הפספוס של הקשבה אמיתית לילד. הילד חוזר מהגן, מבית הספר כשאתם מתעניינים איך היה בגן – תנו לו לספר. אל תעזרו לו בסיפור, אל תהפכו את השיחה לחקירה ואל תשחילו את החששות או את העמדות שלכם. תשאלו שאלה ספציפית ותקשיבו: "עם מי שיחקת?", "מה היה הכי כיף היום?"… כשיש הקשבה אמיתית, יש סיכוי טוב שיספר הרבה יותר ממה שאתם רגילים לשמוע בדרך כלל.
עצמאות במקום תלות:
להיות הורה זה להיות עסוק באינספור מטלות ותפקידים. לעתים במטרה לקצר את זמן ההתארגנות, להימנע מלכלוך מיותר וכו', הורים עושים המון דברים שהילדים יכולים לעשות בכוחות עצמם: מלבישים, מאכילים, מקלחים, מסדרים את הילקוט… במחשבה ש "אחרת זה לא יקרה" או "חבל על הזמן".
חיוני להקדיש זמן וללמד את הילד: מה שהוא יכול לעשות בעצמו, לא עושים עבורו. הלמידה מצריכה השקעה, אך יש בצידה גם רווח משמעותי: הילד יזכה בתחושת יכולת, יחווה עצמאות אמיתית ואתם ההורים תהיו פחות מותשים ועם יותר אנרגיות וזמן לעצמכם.
תקשורת חיובית במקום צעקות, איומים ועונשים:
לא מעט הורים מתמודדים עם מאבקים ועימותים עם ילדים שמביאים אותם למצבים של חוסר שליטה ובתגובה הם משתמשים בכעס, בצעקות ובענישה.
יש גם דרך אחרת! בעזרת רכישת כלים מעשיים איך להגיב נכון ודרכי תקשורת חדשות אתם יכולים להתמודד עם מגוון קשיים ואתגרים בהורות.